top of page

OVER INEKE

IMG_20190622_160414.jpg

Bedankt dat je op mijn website kijkt

 

Mijn naam is Drs. Ineke Nelissen, GZ-psycholoog van Positieve Psychologie Drimmelen. Positieve Psychologie Drimmelen is een praktijk voor positieve en oplossingsgerichte behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen.

 

We stemmen af op positieve gedachten en jouw talenten.

Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen kan ik mijn kennis en ervaring inzetten. Dat doe ik door te focussen op jouw sterke punten en te bouwen aan die zaken die goed gaan. Mijn cliënten zeggen dan ook dat ik hen op hun gemak stel. Je hoeft niets, soms zijn gesprekken emotioneel maar het is niet echt zwaar, we lachen ook heel wat af. Mijn cliënten gaan eigenlijk altijd met een glimlach naar huis. Samen bereiken we eigenlijk altijd datgene dat jij voor ogen hebt. Door uit te gaan van de situatie die jij wenst en hierop te sturen zorgen wij ervoor dat jij plezier hebt in de dingen die je doet. Dat doen we door gebruik te maken van jouw talenten en andere kwaliteiten.

 

Mijn kennis en ervaring

Als wiskunde docent en later als schoolpsycholoog in het speciaal onderwijs zag ik om me heen regelmatig dingen waaraan ik niet voldoende aandacht kon besteden. Dit prikkelde mij tijdens mijn zoektocht naar persoonlijke ontwikkeling. Daarom volgde Ik een universitaire studie gedragswetenschappen. Zo kan ik me als gedragswetenschapper inzetten voor de stichting ‘Ozeo’ waaronder 14 scholen voor het speciaal onderwijs vallen. Juist het contact tussen ouders en kind maakt psychologie voor mij bijzonder. Vervolgens heb ik een vijfjarige opleiding voor GZ- psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog NIP/SKJ gevolgd. Zo zet ik mij inmiddels al meer dan 15 jaar in voor het welzijn van kind en gezin.

 

Maken we samen kennis?

Kennismaken, vertrouwen en een goede match zijn belangrijk. Daarna komt het moment waarop je kiest en maken we duidelijke afspraken over wat ik ga doen, hoe lang het duurt en hoe ik dat ga doen. Vervolgens verwerk ik alle informatie in beveiligde dossiers in verband met mijn beroepsgeheim.

 

Ga het oplossen van jouw vraagstukken niet uit de weg en voorkom dat klachten verergeren. Uiteindelijk moet je alsnog de stap zetten naar een psycholoog of andere hulpverlener. Voorkom onnodig lange ongewenste situaties en ga op zoek naar een oplossing. Gesprekken geven je inzicht in je gedrag en in datgene waar je goed in bent. Ik help je graag om jouw leven leuk en waardevol te maken, kom kennis maken.

Aanmelding

Aanmelden kan telefonisch via 06-241 97 697. Als ik de telefoon niet kan opnemen en je hebt je naam en telefoonnummer ingesproken, dan bel ik zo snel mogelijk terug. Je kunt mij ook een e-mail sturen naar: ineke@ppdrimmelen.nl. Let op: deze e-mail is niet beveiligd, dus mail geen vertrouwelijke gegevens!

Nadat ik contact met je heb opgenomen stuur ik een aanmeldformulier en informatie over de behandeling.

Voor de aanmelding is een verwijzing van de huisarts of een anderszins erkende verwijzer nodig.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar wordt de gemeente gevraagd om een toewijzing van de te leveren zorg. Bij een toewijzing is de behandeling kosteloos.

Volwassenen kunnen alleen worden aangemeld als de huisarts is aangesloten bij Zorroo Ketenzorg. Welke huisartsen zijn aangesloten vind je op deze lijst. De behandeling wordt volledig vergoed en je betaalt geen eigen risico. 

Intake

Kinderen en jongeren

Een eerste intake of kennismakingsgesprek wordt in principe gevoerd met beide ouders en het kind, afhankelijk van de problematiek en de leeftijd van het kind. Bij jonge kinderen kunnen ouders ook eerst alleen komen en later met het kind. Voor kinderen tot 16 jaar is er  toestemming nodig van de gezaghebbende ouder(s).
Kinderen vanaf 16 jaar hebben wettelijk het recht om alleen te komen, zonder toestemming van de ouders.

Volwassenen

Volwassenen komen meestal alleen naar het eerste gesprek. Natuurlijk zijn partners of andere belangrijke personen in je leven van harte welkom om aan te sluiten.

 

Missen van een afspraak

Wanneer je een afspraak minder dan twee werkdagen (48 uur) van tevoren afzegt of niet op de afspraak verschijnt, dient je de gereserveerde tijd zelf te betalen. Afspraken voor maandag kunnen uiterlijk tot vrijdag 12.00 uur worden afgezegd. Het tarief bedraagt 95 euro en wordt niet door de verzekeraar of gemeente vergoed. Je kunt de afspraak telefonisch afzeggen via een sms bericht of per e-mail.

T | 06- 241 97 697

E | ineke@ppdrimmelen.nl

    

 

 

bottom of page