top of page

KINDEREN

Soms loop je met jonge kinderen tegen signalen aan waar je iets mee moet. Je kind zit niet lekker in zijn vel, hij of zij is bang, gaat niet graag naar school, slaapt of eet slecht, of heeft last van andere gedragsproblemen als zindelijkheid of een gedragsstoornis. Ook een verandering in de thuissituatie, bijvoorbeeld een echtscheiding, kan kinderen behoorlijk uit hun evenwicht brengen.

 

Ben je even de gebruiksaanwijzing kwijt?

Lukt het je maar niet om de situatie te veranderen en zegt jouw onderbuikgevoel dat er meer aan de hand is? Dan is positieve psychologie een oplossing om ervoor te zorgen dat je kind of jij en jouw gezin praktische handvatten krijgen om de situatie te verbeteren. Zodat jullie je weer prettig voelen en dagelijkse voorvallen met elkaar weer prima aan kunnen.

Prettig en ontspannen

Om goed te functioneren is het belangrijk dat zowel ouders als kinderen dagelijkse voorvallen het hoofd kunnen bieden. Als ouders en kinderen zich openstellen vinden we passende oplossingen. Gesprekken vinden te allen tijde plaats in overleg met jou en je kind. Gedrag en situaties worden doorbroken en jullie zijn snel weer in staat dagelijkse problemen op een passende manier met elkaar op te lossen. Fijn toch, zo’n soort van periodieke update zodat je weer helder hebt hoe je verder kunt?

 

Ga vrijblijvend in gesprek, neem snel contact op.

 

 

 

 

 

Ouder Begeleiding

Voorvallen uit de dagelijkse praktijk in jouw gezin kunnen het leven wel eens behoorlijk zuur maken. Soms is dat dusdanig dat je even geen oplossing vindt. Daarom bied ik ondersteuning in de opvoeding waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt gaan. Vaak gaat er namelijk al heel veel goed. Dat brengen we in kaart, bijvoorbeeld door gedrag te registreren. Wij gaan vervolgens concreet en praktisch aan de slag en binnen twee à drie gesprekken kun je al verbeteringen merken.

Gezinsbegeleiding

Sommige problemen kunnen ontstaan door de manier waarop je als ouder en kinderen op elkaar reageert. Dat kan komen door tal van redenen, een overlijden, ziekte, een echtscheiding etc. Bij gezinsbegeleiding gaan we per sessie ongeveer anderhalf uur met elkaar in gesprek. We onderzoeken met elkaar wat kan worden bijgedragen aan het verminderen van de ontstane problemen.

Ouder- Kind gesprekken

De meeste jonge kinderen tot 12 jaar vinden het fijn als één of beide ouders mee naar het gesprek komen. Soms neem je als ouder deel aan het gesprek en een andere keer is het prettiger voor je kind als je buiten de kamer wacht. We stemmen gedrag weer af op de periode of fase waarin kinderen zich bevinden of kijken naar een oplossing voor eventuele andere gedragsproblematieken.

bottom of page