top of page

OUDERS

Jezelf zorgen maken doe je niet voor niets

Ben jij veel aan het piekeren of heb je terugkerende of negatieve gedachten over je kind of gezinssituatie? Deze alarmsignalen zijn er juist om jou in beweging te zetten. Soms vind je zelf geen oplossing voor het probleem waarin je vast dreigt te lopen. Dat kan ontstaan door tal van zaken in en rond je gezinsleven. Door ongewenst gedrag van je kinderen, door veranderende thuissituaties of doordat je zelf tegen omstandigheden aanloopt die je als niet prettig ervaart en waarin het je niet lukt om verandering aan te brengen.

 

Je hoeft niet alles alleen op te lossen

Jammer dat we problemen vaak minder snel oplossen als het ín ons hoofd even wat minder soepel loopt. We liggen nachten wakker, voelen ons een hele dag onrustig en maken ons grotere zorgen dan normaal. Toch blijven we maar doortobben. Het is niet vreemd om contact te leggen met een psycholoog die samen met jou kijkt waarom het even niet rustig wordt in je hoofd of waarom het niet lekker loopt in je gezin. Iemand die niet alleen begrijpt wat jij bedoelt, maar die je ook kan helpen om hierin verandering te brengen.

 

Denk eens rustig na, wat doe jij als je haar niet goed zit? Precies dan ga je naar de kapper. Kortom je zoekt hulp bij een professional waarbij jij je prettig voelt en die weet hoe hij of zij je kan helpen om ervoor te zorgen dat je haar wel weer goed zit.


 


 

Actief en Betrokken

Het is belangrijk dat ouders actief betrokken zijn en blijven voor de behandeling van hun kind. 

Ook al is je kind de persoon die is doorverwezen en dus de cliënt, woont het kind bij jou/ jullie in huis. Een behandeling kan niet gestart worden, zonder jullie betrokkenheid en medewerking.

Beide ouders met gezag worden verwacht op het intake gesprek. Afhankelijk van jullie situatie vindt het gesprek met of zonder jullie kind plaats. 

Is het kind jonger dan 16 jaar, dan is toestemming van beide ouders met gezag nodig om gesprekken te kunnen starten. Om van start te gaan met de behandeling is het nodig dat beide ouders akkoord zijn met het behandelplan.

Maak je je zorgen?

Tijdens het intake gesprek maken we afspraken over de privacy van jullie kind.

Het kan zijn dat jij als ouder, of jullie als ouders één of meer gesprekken willen zonder dat jullie kind hierbij aanwezig is. Of als ouders willen jullie tijdens een lopende behandeling jullie zorgen bespreken of vragen om advies. 

Neem hierover gerust contact met mij op. Met elkaar gaan we opzoek naar een oplossing die bij jullie past.

 

Aarzel niet maar neem snel contact met mij op. Dat kan per e-mail ineke@ppdrimmelen.nl of telefonisch op tel. nr.: 06- 241 97 697.

bottom of page